Thursday, May 13, 2010

Went Out~




Rentetan agenda hari ini :-

>Pagi-pagi hari bangun solat subuh(6.20 a.m). Someone called me, Fez. Then, he came to my house about 6.45 a.m . Lepas hantar adik-adik pergi sekolah, kami (mama,aku,dan fez) ke rumah opah untuk menjemput kak ain(cousin).

>Pergi ke Hospital Kuala Lumpur(HKL). Sampai di sana, pergi tanye orang kat mane nak wat medical check-up. Berbelit-belit jalan dia.*sigh*

>Finally, sampai jua. Then, pergi kaunter. Isi borang.

(Mule-mule)

Aku : Takleh sebab salah print borang pengesahan UiTM.*Siot tol*

K.ain :Tak bawak surat tawaran.*sigh*

Fez: Klau wat pon, result keluar lambat. So tak jadi.

> Pergi rumah mak cik. Print balik sume-sume yang patut then menikmati sarapan pagi yang kami beli di tepi hospital.(Baru nak sarapan taw...cian kiteorang).

> Pergi semula ke HKL. Kaunter yang same. Hantar balik borang tadi. Ok siap. Ting*** Nombor giliran aku bunyi. Kejap ea nak masuk jap.

"Aikkk mane borang awak yang lain?" soal doktor itu.

"Saye dapat yang ini jew, mak cik kat depan tu yang bagi" jawab aku dengan jujur.

"Awak pergi balik kat depan, then tanye dia mane borang tuh." kata doktor itu.


(Lalalalala~)

"Mak cik, doktor tu kate mane borang saye yang lain?" tanye aku .

"Hishhh,mane ade kat saye. Saye da bagi sume kat awak da."jawab makcik tu tanpa bersalah.

(Aku pelik jap)

(Mak cik tu cakap ape entah dalam hati...ngutuk aku la tuh!)

> Isi borang baru.*Geez*

> Masuk bilik. Check ketajaman mate. Belah kanan clear. Kiri??(huruf yang paling kecik sukar untuk diramal).

>Pastu doktor tu pelik.

"Aikk,, macam mane borang awak ade dua ni?"

"Entah, makcik tu suruh isi borang baru tadi"

"Erm, xpela,buang borang lagi satu tuh. Jadi, awak kene datang 27/5 ni for the next appoinment."

(Dalam hati aku ...*$#@ tol makcik tuh... tak pasal-pasal mak aku bertelagah kat kaunter tadi.)

> Then , pergi shi shi. Meneruskan perjalanan ke bilik x-ray. Sampai di bilik x-ray, ape yang aku fikir melecet same sekali. NURSE PEREMPUAN!!!

"Dik bukak baju pastu letak dada kat skrin tu."

(Aku perhatikan dorang. Dorang senyum beb! Ape korang ingat badan aku ni tontonan umum! *Tapi aku suke gak,, hahaha..aku blushing*

> Selesai sudah..... Lega .

10 comments:

meyl said...

hahahaha , klaka duhhh :P

Anonymous said...

byk tol dugaan ek?
ni lom ag msuk u...
bwu nk medical check up..
terbalik kowt,,
wktu sy g xray,,
dr. laki..huh!(nyampah)

asyraff said...

meyl : hahah...t awak pon same la...da g chck up lom?


Anonymous : ahhaha...life must go on bebeh!

meyl said...

err, mmg lahh :P
blom ag . bnyak ag mse . hehehe:D
but xsmestinya kne wat kat hosp an ?

asyraff said...

meyl : haah..ley jew wat kat swasta...yg penting MASYUK.....

meyl said...

masyuk ?
y masyuk ? ahaha,

meyl said...
This comment has been removed by the author.
syazwana said...

ouh , kau buat medical checkup kat hospital kerajaan eh ? kenapa x buat kat hopital swasta je ? lgi senang kot , 1 hari dah settle semua :D

asyraff said...

syazwana : hha...mhal kowt...

syazwana said...

memang la mahal , tpi x payah tggu lama-lama :pp hehe