Thursday, June 24, 2010

Mohon Beribu-ribu Kemaafan

Memang beribu tak cukup ... aku tahu memang banyak salah aku dengan korang ... huhu

Maafkan aku... Esok, inysaAllah aku akan pergi meninggalkan Selangor. Dan rasa sebak mula menghukum. Aduh !!! Jerit sanubariku .

Tapi takpe Asyraff, ko belajar la rajin2.. dapatkan results yang bagos2... cheer up your family and yourself ! :)

Haha.. yew, aku nak pergi Penang dah esok pagi . Harap korang doakan kejayaan aku dan kengkawan aku. Amin. :)

Di sini adalah senarai antara kengkawan aku (dak kelas aku) yang dah masuk, bakal masuk dan sebagainya :


> A'lim = Politekinik Sultan Azlan Syah, Tg. Malim, Perak
>Marwan = UIA Petaling Jaya, Selangor
>Ezrin = Bakal melanjutkan pelajaran ke Rusia.
>Syukran = UiTM Arau, Perlis
>Syafiq Ariffin = Matrikulasi Negeri Sembilan
>Syafiq Murtza = UIA Nilai, Negeri Sembilan
>Adam dan Najib = Matrikulasi Selangor
>Amirul Faiz = UiTM Puncak Alam
>Hilmi Hariz = UiTM Pulau Pinang
>Shahiran = STAM ( dengar cerita dia nak keluar dan tak tahu ke mana destinasi seterusnya )
>Muzammil = UIA Nilai, Negeri Sembilan
>Basit = UiTM Negeri Sembilan
>Saifuddin = Dalam dilema ...
>Asyraff (Aku) = UiTM Pulau Pinang
>Syamim = Matrikulasi Johor
>Nabil = UiTM Shah Alam
>Fauzan = UNISEL

Antara budak2 perempuan yang aku tahu ...

>Rabiatul = Tak tau ...
>Najlaa = Matrikulasi Selangor
>Farisha = Dalam dilema ...
>Amirah Shuhaimi = Matrikulasi ( tak tau negeri mane )
>Balqis Yusoff = STAM
>Farhah = UiTM Puncak Alam
>Munirah = USIM
>Liyana = STAM
>Balqis Shah = tak tau
>
>Nawwar = Taylor College
>Syakirah Taufik = Tak tau
>Hafizah Nooh = STAM
>Harizah = Matrikulasi ( tak tau negeri mane )
>Hafizah Asia = STPM
>
>Sakinah = UIA Nilai, Negeri Sembilan
>Hidayah = USIM (Dan 23 jun adalah hari lahirnya.. Selamat Hari Lahir Dayah :) )
>Hani Sofea = Tak tau


P/s : Minta maaf kalau ada yang tersinggung . Aku tak tau korang study kat mane sebenarnye ( especially certain girl ). Name2 dan kedudukan korang dalam kelas pon aku lupa. Sorry..huhu ( Aku memang tak berapa rapat means tak banyak cakap dengan dak2 perempuan ... tipu la kalau aku cakap aku tak pernah borak dengan dak perempuan ... ade la jugak.. tapi jarang !!! *yew la tuh* :P )

InsyaAllah ada hikmah kita berjauhan. Kebahagiaan dalam perpisahan :))

Apa yang perlu dilakukan selepas membuang air kecil


Orang kata "sharing is caring" kn

Amalan dibawah ini tidaklah dirasakan lucu atau lucah, tetapi sebagai panduan hidup sebagai umat Islam di muka bumi ini, Insyaallah Ramai orang merasakan dirinya cukup bagus dengan banyak amal ibadahnya, sedekahnya dll tetapi masih tidak terlepas dari azab api neraka.


Syedina Abu Bakar pernah hendak menyembahyangkan mayat si polan tetapi tiba-tiba tersentak dengan suatu benda bergerak-gerak dari dalam kain kafan si polan itu. Lalu disuruhnya orang membukakannya. Alangkah terkejutnya apabila seekor ular sedang melilit kepala anu mayat sipolan itu.


Syedina Abu Bakar mencabut pedang lalu menghampiri ular tadi untuk dibunuhnya. Tetapi ular itu dapat pula berkata-kata, Katanya” Apakah salah ku kerana aku diutus oleh Allah untuk menjalankan tugas yang diperintahkan” Diselidiki amalan sipolan semasa hayatnya, jelas dia merupakan orang yang mengambil ringan dalam hal menyucikan kemaluannya apabila membuang air kecil.


Untuk kaum lelaki, apabila lepas membuang air kecil, disunatkan berdehem dua atau tiga kali supaya air kencing dipastikan keluar kesemuanya. Lepas itu urutlah batang dari pangkal ke hujung beberapa kali sehingga tiada lagi air kencing yang berada dalam saluran. Kemudian basuhlah dengan air sesucinya.


Untuk kaum wanita pula, apabila membasuh kemaluannya, pastikan dicucikan bahagian dalam dengan menjolok sedikit dengan jari dan dipusing-pusingkan semasa dilalukan air bersih. Bukan dengan hanya menyimbahkan air semata-mata. Jika dengan melalukan air sahaja ia tidak membersihkan bahagian dalam kemaluan wanita yang berbibir-bibir itu.


Dr Masitah Adam
Fakulti Perubatan Islam
Sektor Kebahagiaan Rumahtangga

Tuesday, June 22, 2010

My 100th Post !


Saya Si Kuning. (Saya manja)

Saya Si Putih . ( i'm lil' harsh. awuuuu... )


Ololo... comelnya kami ... ^__^

Tidurlah di dakapanku wahai sayang ...

It's licking finger good !
Nyum3 ... wanna some ?



Look at my tail. Like squirrel's tail , rite ?
Hohohohoho


Special photos :



Ketika ni Si Kuning sedang mengeluarkan suatu bunyi ... macam orang berdengkur dengan pantas (lebih kurang ar.. aku tak tau nak describe camne )
Adakah dia ingin mengawan dengan aku ?
=.=***






Apa abang cakap ni ? Malu la i...huhu..senyap-senyap sudah la... ololo.... malunya saya...
:$
Sayang, sayang saaayang sayang, sayang sayang sayang ? sayang sayang sayang.... mmuaaahhh :))

Bila Kakiku Tidak Dibendung


Apelah pulak aktiviti aku hari ni. Asyraff ni untuk pengetahuan korang, dia ni suka berjalan. ( *berjalan = shopping )

Satu ... Dua ... Tiga ...

Layan ~

Bangun ku dari tidur . Buka mata . Pandang ke sana. Bukalah mata. (Lagu Waheeda :P ) Bangun solat subuh . Pastu, macam biasa. TIDUR's time ! Hahaha.

Semalam , aku dengan syuk plan nak pegi BSN hari ni , nak beli nombor kod untuk PTPT-PU (istilah daripada syuk) PTPTN. Aku terjaga dari tidur pukul 9 pagi. Nak pergi pukul 9.30 pagi. Hah ?! Hell !!! Aku mandi secepat mungkin. (Macam semalam 10 minit gak) Fuhhh! Lega sikit. Segar. Nyaman.

Sekarang jam di dinding menunjukkan 9.10 pagi. Masih awal. Syuk kata nak dating datang pukul 9.30 pagi. So , aku lepak la kat rumah. Time is going by. And suddenly i realized , dah pukul 9.50 pagi. (dalam hati, haihh, aku ingat aku sorang jew lambat. Rupe-rupenye dia lagi lambat. Dia ni lupa ke ? ) So, aku sms dia. Lambat gak dia reply.

* Ah ha ah ha. So much for my happy ending ! Ah ha ah ha . So much for my happ * (Hahaha...sampai situ jew my sms's song..huhu ) " Aku tertidur la... baru bangun ni .. haha " Hah ! Punye la lame aku tunggu. Kau boleh cakap kau tertidur. *sigh*


Tapi tak kesah lah. Pastu, dia datang amek aku. Terus gerak ke rawang. Dah selesai beli nombor pin. Pergi rumah dia pulak. Nak isi borang tu. Have to fill it via online. Tapi stuck pulak ! Damn ! So , we decided to fill those thing at KL Sentral . Kat situ ade Pusat PTPTN. Sampai kat sane, syuk isi dulu. Sebab komputer kat situ ade 3 jew. Huhu... And ramai la jugak student yang baru nak isi. (Haihhh, bila aku nak isi , baru korang terhegeh-hegeh nak isi. Sebok jew ! :P )

Selesai sudah syuk punya . Aku ?? Belum lagi la awak. I terlupa i.c parents i la. (sebenarnya tak pernah amek taw pon. Ha, padan muka aku yang comel ni ! )

So, aku nak isi hari lain la. Tempat aku dah tau. So, tak kesah ar. Ape lagi , balik la. Kiteorang singgah jap kat mydin. Syuk nak beli barang (baju, kiwi , dab bla bla bla ) untuk persiapan ke universiti nanti .

Dah abes shopping. Dia hantar aku balik. Thats all. K la (picnic...hehe), i nak pegi mandi. Tata.... i muchuk la... :P


P/s : > Masa kat rumah syuk tu. Ade sesi fotografi. Next post, insyaAllah akan aku masukkan. :))

Se7en

Seven !


Hye ! We're SEVEN dwarf !


Actually, we all watched match between Portugal and Korea DPR last nite at my uncle's house . And the results was ...


7

Raul Meireles 29’
Simão 53’
Almeida 56’
Tiago 60’, 89’
Liedson 81’
Cristiano Ronaldo 87’

VS
0


It was quietly amazing , u know !
I liked scored by 'mr.' c. ronaldo for his team (especially my mom ! ) Wow !
It was Funny !



Try to find out how c.ronaldo scores ;)



P/s : # Thanks for my new follower, hope more will comes ! :))

# You all should see how my mom screamed out last nite . Huhuhu... Wow ! Ronaldo scores ! Waaa~ "He's handsome", my mom said.

( Actually her eldest's son is more and more handsome than ' C. Ronaldo' who she admire ! Yeah ! No doubt ! )

Tehee ~ ;D

Monday, June 21, 2010

Kisah Ku Hari Ini ...

Hai semua ! Sehat ? Alhamdulillah kalau sehat , kalau sakit, jangan risau ade hikmah tuh ... :)

Saje nak cerita aktiviti ari ni ... Layan ~


Bangun pagi pukul 6.15 , then terus pegi bilik air . Gosok gigi . Amek wuduk. Dan solat berjemaah dengan parents. :) For this time, aku jadi imam. Selalunye my mom dad ... :D



Then , sambung agenda 'TIDUR' !!!



Sedar-sedar dah pukul 8.15 pagi, then online jap. Ingatkan nak online setengah jam tapi kegilaan ku pada internet semakin lama semakin memuncak ! Hahaha



Aku dah kelam. Kelam kabut ok ! :)) Aku dah la nak pegi rumah kawan, Basit . Kat Taman Melawati . Dan jam menunjukkan pukul 8.50 pagi. Nak pergi sana lebih kurang 40 minit kowt. Dan aku tak mandi lagi !



Dengan pantasnya aku memasuki bilik air. Siap menyarung pakaian semua dalam 10 minit !



Aku bergegas ke tempat yang dituju. Rempiiiiitttt !!! Vrooomm !! Bertolak pukul 9.05 pagi dan arrived at there 9.35 pagi . Sharp ! Tersangat la laju aku bawak !



Sampai sana, ternampak ayah basit. Aku ingat nak sekejap jew. Tapi ayah dia dah ajak aku . So kene la masuk. Then borak dengan mak dia. Sporting abes beb !



Pastu aku teman basit pegi pusat zakat sebab nak mintak bantuan pelajar. Unfortunately, borang tu dibuka bulan tujuh . ( Dan aku da taw sebenarnya, aku da cakap da kat dia ok !)



Balik. Pastu aku singgah kat rumah opah. Saje. Aku baru teringat nak pegi jumpa pakcik driving. Aku call dia . Pastu , dia nak jumpa aku kat restoran mamak. Aku da lama tak jumpa dia, dah berapa ribu minit entah la, mahu berjuta kot..huhu...



So aku tanye la dia camne sekarang ? Sehat tak ? (Dia menghidap penyakit jantung dan ade appoinment 30 jun ni ) . Ni lah pentingnya silaturrahim, kalau aku tak tanye ade dia nak bagitau .



Da abes borak ( tak sampai 15 minit pon ), aku balik. Singgah sebentar ke Masjid Al- Amaniah. Solat Zohor berjemaah. Lepas solat tetibe rase mengantuk. So , i pon tido la dengan nyenyak ditambah pula dengan deruan mutiara hujan yang berguguran jatuh dari perut awan. Sejuk. Grrrr~



Allahuakbar Allahuakbar !



Azan asar berkumandang. Bangun aku dari tidur seperti seorang putera yang mendapat ciuman daripada seorang puteri. Hehehe ;))

Lepas solat, terus balik. Sampai sahaje pintu rumah, aku masuk. Pastu , telinga lintah aku menangkap satu lagu. LAGU HINDUSTAN BEB ! Rupe-rupenye bibik aku tengah layan lagu tuh sambil meng- iron baju . Haihhh... bibik bibik ... ( Nasib baik dia tak karaoke...huhu..naya dibuatnya ! )

Jap lagi nak pegi umah uncle... k out~ Salam...

Nota tangan : Sori karena melayan cerita dongeng aku ni.... Aku takde idea lorh...huhu

Sunday, June 20, 2010

I'm So Sorry Dear ! ;(

That's all i can say now. I never meant to make you cry. Forgive me... i'm so sorry !!! :-(

I'm 'fool' because used to tease you like a stranger !!! Sorry sweetheart ;(

Sneijder , You're The Best !

Alhamdulillah, 'we' achieved the second won !

Hahahaha.....

Japan are the next nation which had lost to Holland . :)

Thank to 'my' player especially Sneijder who also played as Inter Milan's player by his awesome scores. We deserved the won , ok ! No hesitate ! They all used to act jealousy just because their nation not stronger like 'my' nation who also known as The Oranje ! Wekkkk ! :PP

Ok thats all ! Next game , The Dutch will fight Denmark . Watch out Denmark ! Ready to beat by 'my' nation !!! Hohohohoho ;D


Sneijder also named as man of the match in this second match ! Good ! Keep maintaing our victory !

Happy Father's Day !

First of all, i'm sorry because lately i'm kind of busybody .

It's better late than never !

Thanks Abah ! Along tahu ,ucapan yang along bicara ni tidak terbalas dengan pengorbanan yang telah abah beri. Dan terima kasih jaga along dengan baik. Bukan along jew, tapi the whole family ! I love you, abah ! :'(

Terima kasih jugak sebab teman along pergi Brem Mall, beli novel. Dah la jalan sesak. Along dah cakap kat abah, "Jom kita balik." .Tapi abah tetap bawak along. Thanks abah. Along ni memang selalu menyusahkan , kan ? Dan along sedar tu... sorry abah .

Dan along doakan abah semoga dipanjangkan umur untuk melakukan amal soleh dan dimurahkan rezeki serta dirahmati oleh Allah selalu. Amin ...

Along just nak abah tahu yang kami semua sayang abah !!! :"(

Saturday, June 19, 2010

England !!! Watcha doin ?!!!!

Salam bengang daripada aku, hurmmm... Dah la malam aku diganggu semata-mata nak menyaksikan 'perlawanan gempak' yang diuar-uarkan tuh !!! Kepada die-hard-pants fans , sorry to say this ... You make my nite become worst !!! Damn ya !!

Apesal korang tak main 'bukak' ? Pass dekat-dekat pulak tuh !!! Hampeh ... haishhh, bajet boleh la bantai algeria tu 4-0 (at least la)... tengok-tengok ... hurmmm..jauh api dari panggang...

Dah la..mende da lepas, bukan leh ubah ape-ape pown. Kite tengok jew belanda belasah japan malam nanti ... Chow~

Thursday, June 17, 2010

Lagumu Untukku

(Bukan pemberian daripada dia... tapi dari hati saya !)

Saya post lagu ni sebab ...


I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I






saya rasa lagu ni memang sesuai untuk saya ( dalam keadaan yang terdesak ni ) ... :-(

P/s : Feel free to switch off the OST Lagenda Budak Jambu Setan ... and sorry for the enormous video's size .
Huhuhu~



Bila Cinta Tak Lagi Untukmu

First of all, harap apabila 'dia' baca entri ni, 'dia' tak menangis. Bukan ku pinta jadi begini.


Emmm ,,, ini adalah luahan isi hati murni aku ... Kepada 'dia' , harap maafkan aku.(Kenapa aku tidak menggunakan perkataan 'saya' ? Sebab... AKU BENCI 'DIA' ! Faham tak ?!) Kita dah tak sehaluan lagi ! Moga kau mengerti apa yang akan aku sampaikan ini. Memang berat untuk melepaskan kau pergi, tapi lebih menyakitkan hati aku pabila kita bersama !


Mungkin kita tak dijodohkan bersama. Andai itu takdir-Nya, moga ditabahkan hati masing-masing dalam menghadapi onak dan duri ini. Janganlah kau bersedih dengan perpisahan ini. Sebab aku bukanlah lagi yang kau cinta, apakan lagi yang kau selalu rindui. Janganlah kau membazir masa mencintai aku. Sebab aku TAK PERNAH mencintai kau. Bagaimana aku ingin katakan lagi...


Terimalah kenyataan yang kita akan berpisah. Dan mungkin jua kita akan bertemu lagi. Dan pada masa itu, aku harap tiada lagi rasa cinta ibarat ros merah yang sentiasa membara dalam diri kau. Aku harap kau mengerti ...


Aku tahu kau mencintai aku, tapi aku bukan kau ! Maafkan aku. Janganlah kau menagih cinta kepada seseorang yang tidak mencintai kau ! Tolonglah mengerti bahawa aku tidak lagi mencintai kau. Dan tak akan mencintai kau lagi.
TIDAK AKAN SAMA SEKALI !


Kau bukan yang ku sayangi lagi, kau bukan yang aku rindui jua. Segala memori kita akan aku cuba untuk luputkan dari neurons aku.
You know , sometimes love is hurt . And i hope too you can face it with tenacity. Forget about me ! I am not yours anymore ! Forever !


Janganlah kau membazir mutiara air mata yang jernih itu , menangisi pemergian aku adalah sia-sia belaka. Aku bukan untukmu lagi. Mungkin sukar untuk melepaskan aku,
but the time will pass by and deny all your sadness.


Hati aku tidak seteguh hati kau. Tidak utuh. Mudah rapuh. Lautan asmaraku untuk kau semakin surut. Semakin kering. Semakin kontang. Semuanya sudah tercatat. Buanglah aku. Tinggalkanlah aku. Bunuhlah aku dalam pemikiran kau itu. Supaya aku tiada dalam kamus hidup kau ! Jangan dikenang detik-detik kita .


Biarkan ia terkubur dalam lautan dalam. Biarkan ia karam. Jangan diterokai lagi. Jangan dicari. Biarkan ia menjadi sejarah walaupun tidak semegah kapal Titanic. Ini semua kenangan aku bersame kau . Kenangan kita.

Okey, aku mengaku kau tidak cantik. Gelap. Kelam. Hitam. (kadang-kadang la). Tapi tu bukan sebab aku mahu berpisah dengan kau. Sebab kau tiada dalam hati aku ! Pergilah dikau ... i am begging you... Please forgive me ...


Maybe part of loving... is leaving to let go ...



I am sorry :(


Semoga kau jumpa orang yang lagi baik daripada aku. Aku akan selalu doakan kebahagiaan kau.


I am leaving ...



Out from your life ~

Wednesday, June 16, 2010

When She Miss 'A'


If rain dr0ps were kisses ...
I could send u sh0wers.

If hugs were seas ...
I send u 0ceans.

And if l0ve was a pers0n
I send u ...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


ME!!


P/s : > She miss 'A' a lot .

>'A' was searched for the first message he received .

>'A' was lucky.

>'A' found it .

>Here the message ...




i saw
h0w u
sleep...
last nite... See...



()'' ' ''()
- -
("( ( OO ) )")
( . )
(o)__..__(o)



don't sleep like this tonite k...


(';')very ugly...
Gd nite n swtdrmz!



'A' miss she a lot too !
:*
XOXOXO

Tetibe Hati Aku Tergerak ...

Petang tadi, tetibe hati aku tergerak nak ke masjid . (Bukan nak cakap aku ni baik taw ! )

(Ni baru full-story dia)



Layan jew la ek .... :)

Mase nak balik tuh, ternampak la budak SAMER . Then , aku tanye la dia, umah ko kat sini ? Dia jawab , tak. Aku tanye balik , abes tuh buat ape jew kat sini ? Dia menjawab, ade program untuk pengawas SAMER, Ustaz Rizal buat. Free jew. ( ha berani ko menjawab ek ! Hahaha...tak tau la ape yg lawaknye di sini... who cares ! )


Pastu, da abes borak . Pegi la kat parking, (ececeh... aku driving weyh ! ). Ternampak la Asrul Hadi n kengkawan dia main bola. Ape lagi, aku pown da lame tak bukak langkah seribu aku ni. Ha , mule la 'disaster' yang aku wat. Bom ! Bam ! Bim ! KimBum ! Gagaga~

Kiteorang ade 8 player jew, sedangkan pihak lawan bagai kumpulan si semut yang banyak. Ape lagi, life must go on ! Serang !!!


And the result was 5-4. We were lost. Not disappointed because we used to play too struggle ok ! And also , i scored . I repeat I SCORED !!!

Tu jew...hahaha . Best tak my story ?



Best la .... sakit jew mate i ni bace story u ...wekkk :PP

Tuesday, June 15, 2010

Bibik ku Bukan Bibik mu

Tadi, match antare Slovakia lawan New Zealand. All of sudden, berlakulah conversation secare tak langsung antare kami ( azimy a.ka angah dan aku ) bersame bibik .

Angah : Bibik, ni game antare sape ek ?

Bibik : Kamu bace la info .

Angah : Taw la. New Zealand virus versus ape ? Angah tak nampak . (Alasan tak munasarawak munasabah )


Bibik : Slovakia la... hish kamu ni, eja la ...



(senyap sekejap)







(perbualan diteruskan)




Bibik : Angah , Slovakia tu baju putih . New Zealand pulak baju biru ! ( Dengan yakinnye bibik aku berbicare )


Aku : (Dalam hati) Ape yang bibik aku merepek ni ... Sudah terang lagi real. ( Yew la, kan kat rumah aku pakai astro beyond... HD lagi tuh ! :] ). Kan ade logo macam daun kat baju putih tuh ... dah confirm la tu baju New Zealand ! Aduyai ...



GOAAALLLLL !!!



Bibik : New Zealand skor ! ( Sebab mase ni , tanggapan bibik bahawe baju biru tuh adelah New Zealand )

Aku : Bibik , tu Slovakia la ...

Bibik : Oww,, yekew ??? Baju cam same jew ...

Aku : =___=*** Ngaaa~



Mesej Daripadanya ...


Soalan 1 : Saya ni sombong ke ?

Soalan 2 : Awak rasa, apa yang buruk dalam diri saya ?



Jawapan (1+2) : Takde la. Saye rasa ok jew. Awak ni friendly. Kurang bahan orang dan juga kurang mencarut. Pandai jaga hati orang dan bla bla bla ... Sebab tu ramai orang nak kawen kawan dengan awak. ( Anda rase betol kew ??? ) =__=

Tapi ...


Awak jangan la terase dengan ape yang saye cakap ni. Bagi saye, awak ni cepat berubah hati. Pendirian awak tak berape teguh. Sebagai contoh, awak ni mudah dipengaruhi. Lagi satu, awak ni sensitif sangat,(tapi saye tak kesah fasal ni). You've to be more agressive (strong). I don't want the other people take advantages in yours. Fight for your right ok ?


P/s : I'm still lacking in many ways. Sorry ... :-(

Monday, June 14, 2010

No Boundary

First of all , congratulations to 'my' nation, Netherlands because won in the campaign with a 2-0 victory over Denmark in the Group E clash at Soccer City in Johannesburg.

First goal scored by Denmark's player, Simon Poulsen. This own goals make the Oranje lead 1-0 through Van Persie's cross from the left. Mistakes skidded off headed by Poulsen into the back of Agger and nestled in the net. He could only muster a rueful smile. LOL ;D

The Oranje continue their improvement by replaced Van Der Vaart with Elia. The second goal scored by Dirk Kuyt, who is striker English Premier League's Liverpool in the last 5 minutes from the time . Passed ball from Sneijder to Elia, break the net and scores. Denmark's defender could not reached the ball after its rebound. Within this opportunities, Kuyt double the scores for making a triumph for the Dutch.

Elia was named as the-man-of-match after received many chances and make havoc in rival's side.

Bulan Rejab , Bulan Allah S.W.T.


" Sesungguhnya Solatku, ibadahku, hidupku dan matiku hanya kerana Allah Tuhan Sekalian Alam. " ~ Al-An'am 162

Hari ini, hari Isnin, bersamaan 1 Rejab 1431 Hijrah. Seperti mauduk di atas, dan insyaAllah, semua ummah Islam tahu akannya,bahawa bulan Rejab adalah bulan Allah. Ini menunjukkan kepada kita , betapa pantasnya masa berlalu. Sedar-sedar umat Islam sudah memasuki bulan yang ke tujuh dalam kalendar Islam. Dan kemudiannya Sha'ban, Ramadhan dan seterusnya. Putaran masa tetap berjalan. Tidak menunggu kita . Hanya kita yang mampu mengubahnya.

Tolak tambah amalan kita, adakah kita telah melakukan banyak amalan soleh ? Dan jika kita fikir kita sudah terlalu banyak melaksanakannya, adakah kita yakin amalan-amalan kita akan diterima oleh Sang Pencipta ?


Wahai umat Islam, saya sebagai hamba Allah, ingin mengajak diri saya serta diri muslimin dan muslimat agar kita bersatu hati untuk senantiasa melakukan amal soleh. Sekurang-kurangnya, amalan kita lebih baik daripada tahun lepas, InsyaAllah ,Amin ...

Ayuh, saudara-saudaraku ! Mari kita bersama-sama berpuasa sunat dan di sini saya sertakan beberapa hadith untuk menambahkan semangat kita untuk beristiqamah dalam ibadah.

" Barangsiapa berpuasa sunat Rejab sehari , diberi pahala seperti berpuasa 40 tahun dan diberi minum air syurga dan diberi pahala seperti mengerjakan ibadat seumur hidup. "

" Puasa pada awal Rejab, pertengahannya dan akhirnya seperti berpuasa sebulan pahalanya. "


Dan begitulah antara nama 99 yang dimiliki oleh Allah , iaitu Yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih . Jadi , marilah kita tanamkan 'azam dalam diri masing-masing untuk terus nasihat-menasihati manusia ke arah kebaikan. Mari menuju ke syurga !

Friday, June 11, 2010

Today , The Day ! ^__^


Okay, rasenye sume orang dah tau fasal ni. ( Yekew? Penuh confident jew Asyraff ni :PP )

Hari ni bermulenye Fifa World Cup 2010 . Yey !

I'm totally support 'my' nation ...


The Oranje , Netherlands .

P/S : 1# Everybody should loves sport but don't be a fanatic guy. There are more important than these. Don't forget to pray for Gaza's safety. Amin.

2# Sorry ... my background song too sad :'( [ from OST Lagenda Budak Setan ]

Wednesday, June 2, 2010

Israel Is Not Real !


Our world have been shocked by 'hot-news' issue about THE CRUELTY OF ISRAEL'S ZIONIST. The past 2 years until now, Israel had destroyed Gaza with cruelly and without any humanity.

Violence showed by fleet of zionist challenged human nature's authority. They truly are human without having kind-hearted or in the other words " Human fulfill with beast-heart" and more then beast! They killed all the innocent people including children. This asshole israel had tortured Gaza's motherland people savagely. Those terrorists are blood-thirsty. Are they retarded-think ? Where're their brain ?

Approximately 1.6 billion ringgit Malaysia are the cost of catastrophe that created by damn-zionist !

Malaysia's volunteer have been sent to Gaza to lend their hands. They are part of us too, so lets start giving no matter whatever you have, how small or how big. They're dying. They need our helps! They need our loves!

As the civilized citizen especially Muslims, we should pray for the safety of the others Islamic lands. Under one religion, ISLAM, lets start pray and helping hands." Oh Allah, give them strength to through this nature strongly. Placed them along with martyr.Oh Lord, punish these badness-zionist on what they should deserve it! "

Amin .


" The hope of a secure and livable world lies with disciplined nonconformists who are dedicated to justice, peace and brotherhood. " ~ Martin Luther King, Jr.

All our endeavour will return on the other world, possibly paradise are our next desitny .

Amin ...


ALLAHU AKBAR!!!

Tuesday, June 1, 2010

My Life Would Suck Without You


Yeah ! Maybe it's true , i can't live without 'you'. :'(

This 'You' refered to INTERNET lorh. Hahaha. XD

Everyday i'm still doing the same things . Eat, sleep too much than ever, watch tv, Online, play chest chess (this was new activity, discovered by my younger brother, quite hard, at least challenged my rusted-brain) and so on. So tedious , right??

I have another 20 ++ days to become a 'new' student of UiTM Penang. *sigh*
Hopefully i will through this life with new activities that could give more benefit to my brain.

Everyday, when i opened my ass eyes , in my head, there's only one thing. INTERNET! INTERNET! INTERNET!

Can you see how important INTERNET for me ? * Damn! I must forget 'it' before 'him' control my haid head *

P/s :
My life would MORE suck if i lose you sweetheart! Say three words that you used to do. Everyday that passes, i'm missing you !!! There's something i gotta say, you will always with me eventhough you faraway. It's all about you baby ^__^

Tuesday, May 25, 2010

Another Offer !

Alhamdulillah, aku dikurniakan satu lagi peluang. Iaitu peluang ke Matrikulasi Perak dalam kursus Sains.

Tapi aku tak pergi kOwt,,,hahaha...kenape?? Sebab aku pilih UiTM Penang lorh....

Harap-harap ape yang aku pilih ini, adelah yang terbaik untuk aku. Doakan aku berjaye taw! AMIN...

Thnx kengkawan...huhuhu,,, i was touched :'(

Thursday, May 20, 2010

I'm Totally Difference Now!!

Craving to know??

Find me!!!

HAHAHA

Asyik-asyik Keluar Jew .... haihhhh!

Begitulah beberape ayat yang keluar daripada mulut orang. Hurmmm....bile fikir-fikir, ade jugak yang betolnye, korang rase camtu tak?

Sebenarnye, tujuan aku lepak dengan budak-budak tuh semalam, sebab aku nak dorang enjoy. Sebab antare mereka sume , ade yang akan masuk U dulu sebelum kiteorang . So, tak salah kot perbuatan aku! (Tolong sokong aku) ;)

Kite orang pergi Times Square. Tengok thriller movie ( A Nightmare On Elm Street). Terkejut beruk kiteorang. Huhuhuhu...


Then pergi main boling. *Aku bengang jew dengan poin aku (87 jew!!). Game dimenangi oleh fez, basit, aku dan marwan...(At least aku bukan yang last...hahahaha(gelak bangge) )

Ari ni, aku keluar lagi.... Ade la...hehehe...takmo la cite...malu ,,,hehehe :P

P/s : Thanks because accepted me in your precious life!

Sunday, May 16, 2010

Selamat Hari Guru, Cikgu!




Tanggal baju 16 Mei . Satu Malaysia akan meraikan Sambutan Hari Guru . Gambar di atas adalah antare kenangan aku bersame guru aku, Ustazah Rosnani binti Roslan. Nak cakap serba sedikit pasal guru aku ini ...

# Beliau sesangat la kelakar orangnye. Tapi once dia marah, jangan salahkan ibu mengandung!
# Beliau suke bercerita. Antare cerita beliau kepada kami, Beliau ade sorang adik, dak SPM kowt. Tapi bile adik dia tak dapat A, adik dia mule la meracau, hempas pintu bile mak dia tanye kenape. So, si kakak ape lagi naik hantu hangin la jawabnye. Memang si adik kene motivated abes! HAHAHA.... Good Job, Teacher!

#( Menurut sumber yang boleh dipercayai) Teacher juge adelah seorang pemandu yang berhemah. Betul kew? Ikuti kisah ini...
Ade sorang pemandu yang kurang cikit berhemahnye daripada beliau. Tetibe datang meluncur laju memotong queue . Teacher cakap "Takpe,belakang ke depan ke..kite still akan sampai, tol x? So takyah la nak selfish."

Begitulah antare memori silam aku...Harap-harap aku tak lupe diri setelah berjaye nanti. AMIN.

P/s : TERIMA KASIH kepada semua guru yang telah bertungkus-lumus mengajar anak muridmu ini. Siapelah kite tanpe guru, siapelah perdana menteri tanpe guru,siapelah guru tanpe guru yang sebelumnye dan selanjutnye.(Malas aku nak tulis, korang ade akal, LU FIKIR LA SENDIRI...Assalamualaikum!)

Thursday, May 13, 2010

Went Out~




Rentetan agenda hari ini :-

>Pagi-pagi hari bangun solat subuh(6.20 a.m). Someone called me, Fez. Then, he came to my house about 6.45 a.m . Lepas hantar adik-adik pergi sekolah, kami (mama,aku,dan fez) ke rumah opah untuk menjemput kak ain(cousin).

>Pergi ke Hospital Kuala Lumpur(HKL). Sampai di sana, pergi tanye orang kat mane nak wat medical check-up. Berbelit-belit jalan dia.*sigh*

>Finally, sampai jua. Then, pergi kaunter. Isi borang.

(Mule-mule)

Aku : Takleh sebab salah print borang pengesahan UiTM.*Siot tol*

K.ain :Tak bawak surat tawaran.*sigh*

Fez: Klau wat pon, result keluar lambat. So tak jadi.

> Pergi rumah mak cik. Print balik sume-sume yang patut then menikmati sarapan pagi yang kami beli di tepi hospital.(Baru nak sarapan taw...cian kiteorang).

> Pergi semula ke HKL. Kaunter yang same. Hantar balik borang tadi. Ok siap. Ting*** Nombor giliran aku bunyi. Kejap ea nak masuk jap.

"Aikkk mane borang awak yang lain?" soal doktor itu.

"Saye dapat yang ini jew, mak cik kat depan tu yang bagi" jawab aku dengan jujur.

"Awak pergi balik kat depan, then tanye dia mane borang tuh." kata doktor itu.


(Lalalalala~)

"Mak cik, doktor tu kate mane borang saye yang lain?" tanye aku .

"Hishhh,mane ade kat saye. Saye da bagi sume kat awak da."jawab makcik tu tanpa bersalah.

(Aku pelik jap)

(Mak cik tu cakap ape entah dalam hati...ngutuk aku la tuh!)

> Isi borang baru.*Geez*

> Masuk bilik. Check ketajaman mate. Belah kanan clear. Kiri??(huruf yang paling kecik sukar untuk diramal).

>Pastu doktor tu pelik.

"Aikk,, macam mane borang awak ade dua ni?"

"Entah, makcik tu suruh isi borang baru tadi"

"Erm, xpela,buang borang lagi satu tuh. Jadi, awak kene datang 27/5 ni for the next appoinment."

(Dalam hati aku ...*$#@ tol makcik tuh... tak pasal-pasal mak aku bertelagah kat kaunter tadi.)

> Then , pergi shi shi. Meneruskan perjalanan ke bilik x-ray. Sampai di bilik x-ray, ape yang aku fikir melecet same sekali. NURSE PEREMPUAN!!!

"Dik bukak baju pastu letak dada kat skrin tu."

(Aku perhatikan dorang. Dorang senyum beb! Ape korang ingat badan aku ni tontonan umum! *Tapi aku suke gak,, hahaha..aku blushing*

> Selesai sudah..... Lega .

Wednesday, May 12, 2010

Okey, Aku Senyum Sampai Telinga ...ngeh..ngeh,,

Berikut ialah kronologi mengapa aku sebegitu rupa ... tetapi ... (layan jew la ea)

1# Di pagi hari Selasa yang indah, aku berlatih kereta di kawasan perumahan sambil ditemani oleh ayahku. Sampai di suatu simpang,terdapat bukit. Aku mula memberanikan diri untuk mendakinya. Namun mati enjin, banyak kali jugak. Aku mula risau. Cemas tak menentu kerana pagi ini jugak aku akan menghadapi test JPJ. Ayahku berkata, " Haih along, tak tau la camne kejap lagi ... ". *Okey aku sedih . Sampai rumah aku terus masuk bilik. Kesepian dalam kegelapan.

2# Sebelum mama dan abah pergi keje, mama cakap kat aku ... " Buat elok-elok along, ala, bukit yang along berlatih tu tak same dengan yang along praktis , mama yakin along leh wat ." Abah pulak, " Takpe la along, tu sume pengalaman , kalau takde pengalaman tak ke mane." *Waaaa ... sadis sungguh kata-kata mereka.

3# Aku tertengok fon nokia aku, terdapat mecej padanya . Daripada Nisa(kazen aku) , " Gud Luck ;) ! ". Huhuhu..time kaseh lorh wish aku .

4# Kemudian bersiap-siap ke Gombak(pukul 10.40 pagi). Sampai di sana, aku mendapat panggilan daripada si dia . *takyah la cite*

5# Tunggu aku nye turn. Lebih kurang 10 minit, sorang pak cik cakap, " Sesi tiga ... pukul 1.30. " So, aku lepak kat rumah opah aku. Baring dan bla bla bla.

6# Pergi balik tempat test. Jumpe Faezi. Hahaha..borak macam-macam sebab lame tak jumpe lorh. Dia baru test hari ini ... aku cakap la aku, aku repeat.... (ha, korang gelakkan aq la tuh. Kwajaq!)

7# Tapi takpe, Alhamdulillah, aku LULUS. Korang nampak tak?

LULUS!!! ;)
8# Lepas habis, kalau boleh satu dunia aku nak call. *Betape semangatnye aku*
9# Waktu nak balik, moto pulak wat hal. Tayar pancit ...tragis betol...huhuhu..
Sekian,trimas sebab menghayati cerita aku nie. hahaha.. Luv u all.

Monday, May 10, 2010

DON'T BE SAD ...

Okey, English Premier League (EPL) baru saja melabuhkan tirai perlawanan. Dan yang membuatkan hati aku agak sedih adalah kerana MAN UTD tidak bergelar juara.

TETAPI MAN UTD TETAP MENJADI JUARA DI HATI AKU!

Berat mulut aku untuk mengatakan ini ...

TAHNIAH KEPADA CHELSEA!!!

JUMPA NEXT SEASON !
P/s: Doakan aku berjaya kat JPJ hari Selasa ini.. thnx so much

Sunday, May 9, 2010

You're In A Million,Mama! Saranghae ;)

" Narrated Abu Hurairah : A man to Allah’s Messenger, May the peace & blessings of Allah be upon him and said, “ O Messenger of Allah! Who is more entitled to be treated with the best companionship by me?” The prophet, May the peace & blessings of Allah be upon him said, “ Your mother.” The man said, ‘Who is next?” The prophet, May peace & blessings of Allah be upon him said,” Your mother.” The man further said, ‘”who is next?” The prophet May peace & blessings of Allah be upon him said,” Your mother.” The man asked (for the fourth time), “who is next?” The prophet May peace & blessings of Allah be upon him said, “Your father."




Paradise is lying under of our mother ‘s feet.We all so love her so much!

Today as Mother’s Day, I represent your children, wanna show poem. Just for our beloved mother.

We can show our appreciation,
although we seldom make it clear,
you have earned this celebration,
as your children we know best,
the trouble we put you through,
but your smile laid fears to rest ,
and we are a reflection of you,
you molded souls with your compassion,
instilled in us a love for living,
with a heart full of love to ration ,
and a spirit so forgiving,
your faith forever our guide,
our bond is like no other,
our gratitude is undenied,
Blessed that you’re our Mother.

Mom’s smile can brighten any moment...
Mom’s hugs put joy in all our days...
Mom’s will stay with us forever
and touches our lives in precious ways...
The values you’ve taught...
The care you’ve given...
And the wonderful love you’ve shown,
Have enriched our life
In more ways than we can count.

WE LOVE YOU MAMA!

Thank you,mom! From the first day we came into this world, your gentle hands were there to hold us, shelter and cradle us with kindness. As we grew, you kept us from harm,warm from cold and shielded from the pain of hunger. As we grew from baby to childs, you stayed strong by our side. Wiping away tears. Never did we hear you complain in your undying devotion to us, because of this,we’ve grown strong and proud with your love, ready for a new journey in our life. We have your guidance to lead us as we follow you down the path to motherhood, and i know your strength and knowledge will live on in the child that is to come, although words can never be enough, we all will say them again,
"THANK YOU FOR EVERYTHING THAT YOU’VE MADE,MAMA! WE WANT YOU TO KNOW THAT WE ALL LOVE YOU SO MUCH!"







YOU'RE THE GREATEST MOM!
XOXOXOXO
1439!

Saturday, May 8, 2010

You're One of The Best In My Life ;)

You know what, This is my friend. One of my best friend i ever had. His name Muhammad Nasir Bin Jamaludin. He's a good man. I was lucky because Allah had met me with him. He kept taught of me practicing car's lessons although made him angry to me,alwayssometimes.huhuhu...



Suap la sikit kat abang, sayang ;)

THANK YOU MY FRIEND! I LOVE YOU!

Thursday, May 6, 2010

Amalan Seharian Untuk Umat Islam ;)

Dari al-Harists bin Muslim at-Tamimi ra, ia berkata: Nabi saw bersabda kepadaku: "Apabila kamu selesai solat subuh maka ucapkanlah sebelum berbicara "Allahumma ajirni minannar (ya Allah, lindungilah aku dari api neraka)" tujuh kali; karena sesungguhnya jika kamu meninggal pada harimu itu nescaya Allah menulis bagimu perlindungan dari api neraka, dan apabila kamu selesai solat maghrib maka ucapkanlah sebelum berbicara "Allahumma ajirni minannar (ya Allah, lindungilah aku dari api neraka)" tujuh kali; karena sesungguhnya jika kamu meninggal pada malammu itu nescaya Allah menulis bagimu perlindungan dari api neraka"

(HR Nasa'i dan Abu Dawud dari al Harist bin Muslim)

Note: Bagaimana kalau ini selalu kita baca setiap sehabis solat, InsyaAllah mungkin kita akan selalu dilindungi oleh Allah dari api neraka,,, AMIN

Renung-renungkan dan selamat beramal ... XD

Sehari satu sunnah ...

Tuesday, May 4, 2010

Tetibe Hati Ku Tersentap

" Sungguh sukar bagi diriku untuk lena malam tadi."
" Kenape kekande?"
" Tiade ape-ape adinde. Cume kekande tak dapat terime hubunganmu dengan si dia dengan hati yang terbuke,huhuhu,tersentap hatiku!"

Soalan : Berdasarkan dialog di atas, adekah si 'kekande' bersalah?

Jawapan : Sebenarnye, tiade sesiape yang bersalah dalam hal ini,cume sifat cemburu 'kekande' amat 'melampau',begitu ketare (jangan marah ea, this is just my opinion, so accept this answer with your open-heart). Ini cume satu kebetulan sahaje, maybe ade salah faham di situ.
Bende kecik jangan diperbesarkan, kelak parah jadinye! Maafkanlah si 'adinde' tu, NOBODY PERFECT!

Di ruangan ini, ingin gue mohon maaf sama kamu. Maaf kerna gue cemburu keterlaluan. Maafin gue dong.

P/s : Ketidaksempurnaan yang menyempurnakan hidup! I love you with all my heart, Find me and you'll always in my heart.

This songs are dedicated to you, and that show how much i need you in my entire life. I'm sorry because i was lacking in many ways ;'(







Forgive me baby! :(

Wasiat Dari Orang Kaya Kampung Sepening Lalat !


Erm, sekali lagi aku disayangi oleh si molek. Nakkan wasiat ini? Sila ikuti masalah soalan yang diberikan ...

1. Thank & link the person that gave you the cow
(JGN LUPA COPY PICTURE SEKALI)
Tenkiu to kak dayah yang comel lagi cute (comel dan cute tuh,samekan?,*huh) daripada lembu kat atas tu kowt...hehehe

2.Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active atau 7 paling tak active
1.Nabilah
2.Meyl
3.Mai
4.Wana
5.'akak' yatt
6.Hariz
7.Happy mom

3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat
Tahniah kat korang yang dapat. Kepada yang tak dapat,insyaAllah nanti aq tag korang,len kali,huhu...

4.Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv
#Makan
#Mengelamun
#Baring

5. Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan
::Sayur dengan ais di atasnya(yang ni aku buat sendiri agar kelihatan fresh)
::campuran air (macam-macam!)
::entah lar,,aku rase aku yang pelik...

6.Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat Facebook
Tak banyak pon,,huhu...syukurlah daripada takde.. 263 orang..sile add saye,,jangan malu-malu...

7. Feveret soalan ni.....camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...
Erm,,kat skul... yang lain ditapis...keh5

P/s : Kepada yang di-tag..sila lah lakukannya..kalo taknak,ade aku kesah!

Sekian.

Monday, May 3, 2010

Hikmah Sentiasa Ada !!!

Alhamdulillah!!! Keputusan UPU telah menjelmakan diri beliau. Sungguh ku bersyukur ke hadrat Illahi kerana dikurniakan chances ini. Hikmah sentiasa di sisi orang yang bersabar.Aku tak dapat matriks. Dan ini adalah rezeki aku. Maybe ada yang tak dapat. Jangan bersedih. Rezeki masing-masing,kawan!

Aku telah diberi tawaran belajar ke Universiti Teknologi Mara(UITM) di Kampus Bukit Mertajam, Permatang Pasir,13500,Pulau Pinang. Dalam bidang Engineering in Electrical (Equipment). Aku tidak akan lupa asal-usul aku, Selangor,InsyaAllah... 26/6/2010,tarikh aku akan didaftarkan ke sana, dan secara langsung aku 'diiktiraf' sebagai warga Utara. Mai la jenguk-jenguk aku di sana.. Mai la.. ;)

Bad news : I'm gonna be apart with 'her'... :'( . Biar jauh di mata, tapi dekat di hati. You'll always in my heart baby! Say that you never wanna leave me too... I'm gonna miss you,crazily!
P/s : Doakan kejayaan aku tau kawan-kawan!

Sunday, May 2, 2010

ATTENTION!!!

Time kaseh kepada mereka yang mendoakan aku, turut tidak dilupakan kepada mereka yang memberi kata-kata rangsangan kepada diriku ini. Terasa diriku betul-betul disayangi. Trimas...

Sebenanye, test aku telah dilanjutkan ke 11/5/2010. Doakan ku sekali lagi ea,berjaya menawan bukit,parking, dan 3-pointer!!!

LUV U ALL!!! Mmmmuuahhhh.....

Wednesday, April 28, 2010

Kenape Mesti Aku, Ya Allah?!



Selama seminggu ini, insyaAllah, blog ini tidak akan di-update kerana mood aku telah hilang. Lenyap ditelan di litar. Harap-harap mood keceriaan aku akan kembali sinar pada minggu hadapan. I hate myself!*keluhan yang kuat*

Adakah lahirnya aku di muka bumi yang indah ini hanya sekadar menjadi 'bebanan' kepada keluarga? Kepada semua orang disekeliling aku jua? Mengapa diriku, ya Allah? Kenapa mesti aku?! Adakah salah ibu mengandung?

Tidak! Salah dirimu wahai Asyraff!!!

Ya Allah, ampunilah dosa-dosaku, wahai tuhan Yang Maha Pengampun(Al-Ghafur). Kasihanilah hamba-Mu ini, wahai tuhan Yang Maha Mengasihani(Al-Rahim).

Kepada anda yang sedang membaca entri ini, doakan kejayaan aku di dunia dan di akhirat juga tidak ketinggalan. Lebih-lebih lagi pada minggu hadapan aku akan repeat test JPJ. AMIN...

Moga-moga ada hikmah disebalik kegagalanku ini.

Maafkan kesilapanku yang selama ini pernah menyakiti hati si pembaca yang memiliki hati yang suci.... Maafkan aku :'(

Sunday, April 25, 2010

Aku Benci Kamu!!!

" AKU BENCI KAMU!!!!!",teriak 'Asri kepada 'rakan baru'nya. 'Rakan baru' itu muncul lagi dalam hidup 'Asri, sebagai rakan yang tidak diundang!
Acap kali 'dia' cuba menghancurkan keindahan kehidupan 'Asri, namun 'Asri tetap sabar, teguh keimanannya. Benci, meluat,menyampah dan pelbagai tohmahan yang diajukan kepada 'dia'. Apakah salah 'Asri sehingga diperlakukan sebegitu? Mengapa perlu ada yang dengki? Salahkah jika 'Asri hidup dengan damai dan tenang?!
Begitulah lembaran hidup 'Asri setelah hadirnya 'rakan baru' itu. Pelbagai soalan mengepung diri, menguasai minda 'Asri. 'Asri pernah mencuba untuk membelasah'nya'. Tapi apakan daya seorang insan yang lemah, malang tidak berbau. 'Asri ditimpa bencana. Sakit hati, mata, muka dan sebagainya akibat perbuatannya itu. Kadangkala begitu mudah untuk menyingkirkan 'dia' , dan sesekali tewas jua.

Namun kata orang, "tahap kesabaran seseorang ada hadnya!". Jadi, 'Asri mengambil keputusan untuk memberanikan diri, keluarkan 'aura singa' dari dirinya. Dia tidak tahan akan sikap 'rakan baru'nya itu, dan akhirnya 'dia' berjaya dikalahkan!
Tapi persoalannya, adakah 'dia' akan datang menjenguk 'Asri kembali? Sama-sama kita tunggu kesudahannya.

P/s : Pasti anda semua tertanya-tanya siapakah 'rakan baru' Asri itu. Dan inilah jawapannya ...











JERAWAT!!!


Thursday, April 22, 2010

Saya tak pergi lama pon.... :'(

Ya! Dan itu sememangnya benar! Saya akan spend time(3 hari) kat Port Dickson(P.D). Saya tak bawak lappy...huhu
Miss me always!
Keep in touch!
Layan la pictures saya di bawah ini ... semoga saya sentiasa di hati anda! ;)
Sharing is caring!

Bersama Ketua Umum


P/s : Setakat ini dulu ... smile always! ;D

Tuesday, April 20, 2010

Exciting AWARD 5-FIVE-KHAMSAH!!



#First of all, Thanks kat kak dayah sebab tag my name again... terharu ;"(

#Cute kan aku teddy bear ni ...

CONDITIONS!!!
(Please give attention for awhile)

- Kopipes award ni
- Jaja nama pemberi award(akulah tuh), tapi untuk blog aku ni... khas untuk si molek bernama kak dayah ;P
- Tajuk entri mesti ada perkataan 5-FIVE-KHAMSAH

~Thank you for your concern~ Mmmmuaaahhhh!! You have been kissing by me ;)


[1] FIVE nama that people call you
>Acap
>Along
>Asyraff
>Abang
>Sinclair

[2] FIVE important dates in your life
>10 September = My birthday
>11 November
>17 Mac = Anniversary of birthday of my mother and mother-in-law will be
>12 Rabiul Awwal ( sama tarikh lahir Nabi Muhammad S.A.W,my bufday )
>18 December 2009(beginning of LOVE STORY)

[3] FIVE things that you done yesterday
>Lepak-lepak dengan kengkwan kat dalam rumah
>Tido lepas suboh sampai pukol 9.30 pagi
>I called 'her' (tapi tak cakap banyak pon, she had a voice problem)
>Konpem kat faiz kiteorang akan pegi cuti kat P.D. YEY!! (ari khamis ni )
>Makan ayam masak merah.. sedap wOkkk!!

[4] FIVE ways to be happy
>Senyum selalu
>Selalu buat orang lain happy+go lucky
>hangout dengan kengkawan
>blogging
>say ' I LOVE YOU ' to 'her'

[5] FIVE favourite movies
>I'm Not Single
>Boys Over Flower
>Iron Man
>Death Note
>Sume muvi yang bez!*take idea nak letak*

[6] FIVE favourite hobbies
>Blogging
>Chatting
>Facebook-ing
>Sms-ing 'her'
>Reading

[7] FIVE favourite people
>Family
>Myself
>'Her'
>Friends
>Senak Sanak sedare

[8] FIVE favourite places for vacation
>Pulau Sipadan
>France
>Las Vegas
>Korea
>Tanah Suci (Makkah and Madinah) with my family and prospective family law

[9] FIVE reasons you answers the survey
>saya dipakse,huhu
>suka-suka
>dah takde keje lain dah
>suka hati saya la
>saya nak sangat award tuh.. teheee~

[10] FIVE persons to tag

Selamat menjawab dengan tenang. :D

New Award!!! ;)


Mekaseh kepada kak nisa yang cantek lagi ayu ... hehehe


Camne nak dapat award ni ? Gampang(Senang) dong ... kepada sesape yang bukak blog aku ni.. just kopipes jew .. mudah tak??

Renung-renungkan dan selamat beramal!

Monday, April 19, 2010

I had tagged by kak dayah!





Inilah si dia akak yang comel manis tu ... hehehe ;)


* 30 tentang diriku *

1. Namaku ialah Muhammad Asyraff Bin Surtan Adam.

2. Kini, menetap di 01-19 Blok Mawar, Taman Tun Teja, 48000 Rawang, Selangor Darul Ehsan. ( Jemputlah ke mari kalau nak dibelasah dihidangkan dengan makanan-makanan yang lazat lagi enak,insyaAllah... )

3. Tarikh lahirku 10 September 1992. ( Ha, sekarang korang dah tau bufday aku,kan? Jangan segan silu beri tendangan hadiah, hehehe )


4. I love my parents too much!

5. I love my siblings too! ( Walaupun kadangkala selalu bikin wa panas! )

6. Gemar mendengar lagu-lagu (Whatever songs, yang penting best, wa layan je der.)


7. Suka banget tengok wayang.


8. Kipas-susah-mati (die-hard-fans) MAN UTD!


9. Suka warna pink ( peduli apa aku kalau orang lain tak suka. Ada aku kesah! )





10. Nickname : Sinclair ( Since sekolah menengah taon bape entah, wa lupe lorh... Aku mula menjinak-jinakkan diriku dengan panggilan tersebut. And gelaran tu da sebati dalam jiwa lelakiku ini. People said my face look like Ashraf Sinclair . Ni mitos atau fakta? )

11. Suka lepak-lepak dengan kengkawan ( indoor and outdoor,sometimes )

12. Suka melukis ( hodoh cantik kot )

13. I’M NOT SINGLE! ( Jangan bersedih kepada ‘bunga-bunga’ yang di luar sana. )

14. Minat membaca novel dan komik ( especially karya Zint )

15. Suka online ( blogging, cheating chatting, usha-usha blog orang and bla bla bla. )

16. Suka nyanyi (walaupun aku sedar suara aku tak sedap macam katak artis )

17.Memiliki teddy bear yang amat cute.

18. Ada jugak orang keramaian kata aku ni handsome, tegap * i’m exaggerating *, JUJUR, JIWANG! ( Perli aku ke beb? )


19. I love money and need money. NO MONEY NO TALK!! (Ka-ching X2!!) v($_$)v


20. Detik ini, aku sedang dalam proses membela rambut panjang ala-ala pontianak Korean artist.


21. Suka makan (takdela sampai tahap kebelulur! )


22. Suka cari pasal dengan orang ( sebenarnya nak gurau-gurau, tapi tulah, jangan sesekali main dengan api, kelak membakar diri! )


23. Pemalu ( Err... entahlah, biasanya dengan gurlz )


24. Suka =_=(tidur) [ terutamanya ketika sejuk, tengok keadaan jugak,takkanlah masa drive aku nak tido pulakkan ]


25. Mudah nangis(tersentuh) atau lebih specific mempunyai hati yang lembut.. [ kalau menyentuh bab-bab yang sensitive, ha, mulalah sebak mengepung diri ] :’(


26. Telingaku( termasuk jua mukaku ) akan bertukar pink kemerah-merahan kalau cuaca panas dan ketika ku sedang malu ( Ni fakta! )


27. I love chocolates! So damn much!


28. Saya tak pandai memujuk orang ( sorry my dearest )


29. I really hate simple dimple pimples!


30. Suka wangi-wangian.


P/s : Sememangnya diriku ini terdapat banyak yang perlu diterokai. Kepada mereka yang sudi mengenali diri ini, sila dail 012-143XOXO. (^____^)


THE END.

Anda juga perlu lakukan ini... Jangan tak buat... i cium marah nanti ...

  1. Hariz Roslan
  2. Fatin Farhana
  3. Nabila Rosman
  4. Seri Melati
  5. Sumayyah

Friday, April 16, 2010

CAUCHEMAR!!!


Astaghfirullahal ‘azim!”, ucap ‘Asri sambil menyeka keringat yang membasahi dahinya yang licin. Kalimah taubat itu seakan-akan dapat menenangkan hatinya yang sedang bergelora. Berkecamuk. Dia terjaga daripada tidurnya setelah diulit mimpi. Mimpi teruk dalam hidupnya!

‘Asri mempunyai seseorang yang special dalam hidupnya. Seorang teman yang selalu dikongsi segala kisah tentang dirinya. Suka duka kehidupannya. Pahit masam-masam manis ujian yang ditempuhi. Dia tidak berasa kolot malu mahupun janggal untuk bercerita tentang diari hidupnya kepada si dia. Kerana ‘Asri yakin bahawa si dia tidak akan membocorkan rahsianya. Biar pecah di perut jangan pecah di mulut. Si dia yang dimaksudkan ialah Afiqah. Gadis yang menjadi dambaan semua lelaki. Senyuman di bibirnya mampu menawan Gunung Everest, mampu mencairkan kutub utara dan kutub selatan. Ini membuatkan diri Afiqah begitu ‘hangat’ pada semua pandangan lelaki terhadap dirinya. Menambat hati sesiapa yang memandangya. Sungguh menawan!

‘Asri mengimbau nightmares yang dialami olehnya. Segala-galanya membuatkan dirinya menjadi tidak keruan. Sungguh sukar diluputkan dari kotak pemikirannya. Sangat payah dibuang jauh dari garis hidupnya. Walaupun ia sekadar mimpi. Walaupun hanya sekadar mainan tidur gamaknya, namun masih tidak dapat disingkirkan. Ini merupakan mimpi buruk pertama yang dialami oleh ‘Asri sejak berpasangan bersama Afiqah, teman sehidup semati. Doanya.

*****

“Assalamualaikum”, ucap ‘Asri. Daun pintu rumah itu dikuak perlahan-lahan. Ucapan salam bertukar ganti. ‘Asri dan Fauzan bertandang ke rumah Afiqah. Kedatangan Fauzan hanyalah sekadar menemani sahabat baiknya. ‘Asri merupakan seorang yang agak pemalu apabila berjumpa dengan perempuan. Tetapi dia pun tidak pasti bagaimana dan kenapa dia boleh jatuh hati terhadap si gadis yang agak pendek kurang tinggi daripadanya tersebut. Sedangkan sifat malunya ‘terkenal’ di sekolah suatu ketika dahulu. Ramai yang tidak sangka bahawa ‘Asri ni menaruh perasaan kepada Afiqah sejak zaman persekolahan dulu.Diam-diam ubi kentang berisi. an kini, ‘Asri bersama dengan Afiqah sebagai teman tapi mesrahidup. Pintanya kepada Allah.

Mereka semua merupakan pelajar lepasan Sijil Pendidikan Malaysia (SPM) tahun 2007. Dan mereka juga adalah dari satu kelas yang sama!

Rumah banglo yang mempunyai dua setengah tingkat itu kelihatan pudar warnanya. Luntur. Mungkin cuaca yang tidak menentu menghakis serba sedikit kesempurnaan rona rumah tersebut.

Afiqah sering alpa untuk mengunci pintu pagar kerana beranggapan bahawa rumahnya tidak akan dimasuki oleh sesiapa. Lagipun, ibu bapanya fly to oversea, Jepun untuk menjenguk anak sulung mereka yang telah menyambung pengajian dalam bidang engineering dan sekaligus untuk menyambut kejayaan anak mereka setelah dinobatkan sebagai graduasi di Negara Matahari Terbit itu. Memang patutlah dia berkelakuan sebegitu kerana rumahnya terletak di atas bukit dan jarang orang lalu-lalang ke situ. Masih terdapat banyak banglo yang tidak berpenghuni walaupun ramai orang yang berjawatan tinggi telah membelinya. Termasuklah doktor, peguam, jurutera,u sawanusahawan dan sebagainya. Malahan terdapat jua Tan Sri yang dikatakan memiliki aset kemewahan yang berlipat ganda di luar negara. Cuma masih belum check-in sahaja. Tambahan pula, jarak antara rumah ke rumah agak jauh. Ini membuatkan keadaan menjadi sunyi dan tenang. Dan kadangkala menyeramkan ...

Tujuan mereka hanya ingin melawati Afiqah kerana ‘Asri teringin sangat berjumpa dengan buah hatinya itu. Ini juga merupakan kali pertama ‘Asri mengunjungi rumah Afiqah bersama rakan baiknya, Fauzan.

Afiqah menjemput mereka berdua masuk. Ketika itu, Afiqah baru sahaja usai mandi. Dan kelihatan juga hitam rambutnya yang panjang mengurai dalam kebasahan. “ Cantiknya!”, getus ‘Asri dalam hati. Mereka juga dijemput duduk di atas sofa mewah yang berona coklat cerah. Lembut. Sementelahan mereka duduk, Afiqah bergegas ke dapur untuk menjamu tetamunya.
‘Asri dan Fauzan mencuci mata mereka dengan menyaksikan keindahan ‘syurga dunia’ milik anak bongsu kepada Dato’ Ismail dan Datin Rafidah. Walaupun kelihatan kusam di bahagian luar rumah, namun siapa sangka di dalamnya sungguh menakjubkan. Sangat menenangkan kalbu. Masing-masing terleka dengan keajaiban yang sukar diterima akal fikiran. Mereka termangu seketika.

Mereka tersentak setelah mendengar suara Afiqah yang menuju ke arah mereka berdua sambil membawa dulang yang diisi dengan seteko air teh dan tiga cawan di atasnya. “ Amboi... apa yang kau berdua tenungkan? Haihh.. rumah ni takdelah besar dan secantik istana sultan”, terang Afiqah. ‘Asri dan Fauzan hanya tersenyum manis sehingga menyerlahkan putih gigi mereka bak salji. Mereka bersama-sama minum air tersebut yang telah dihidang sebentar tadi setelah dipelawa oleh Afiqah.

“ Cantik rambut!”, usik ‘Asri, buah hatinya. Afiqah tersedak. Dia begitu terleka melayan tetamu sampai terlupa untuk menghiasi dirinya sendiri. Afiqah berlalu sambil tunduk malu kerana sikapnya sendiri. Mudah leka. Fikirannya khayal melayang-layang entah ke mana. Ibarat layang-layang terputus talinya. Mukanya kelihatan begitu manis walaupun tanpa dikenakan walau secalit pun alat mekap di mukanya . Afiqah beransur ke ruang tamu untuk menyikat rambutnya yang terurai cantik itu.

Sedang Afiqah ralit berdandan di hadapan cermin besar berbingkai kayu yang dicat berwarna emas itu , dan juga bersaiz lima kaki kali dua kaki setengah, tiba-tiba Fauzan menghampiri gadis yang bertubuh kurus melidi itu, tapi tetap kelihatan cantik dan menawan. Tidak semena-mena Fauzan memegang rambut Afiqah dan sengaja bermanja-manja dengan Afiqah sedangkan ‘Asri ada di situ. Ibarat tunggul diperlakukan oleh sahabat baik dia itu. ‘Asri terpampan sendirian. Afiqah berfikiran bahawa Fauzan hanya ingin bergurau dengannya, namun tanpa Afiqah sedari, terdapat hati yang luka.
Luka yang amat parah! Sukar untuk diubati!

‘Asri seolah-olah tidak mampu berkata-kata. Diam seribu bahasa. Seakan bisu bibirnya seperti terdapat emas di dalam mulutnya. Takut hendak mengeluarkan setiap butir bicara. Terasa kaku tangan dan kakinya. Hanya lirikan mata sahaja mampu dilakukan oleh ‘Asri.

Pedih!
Sungguh sedih! Kepiluan menguasai dara diri.
'Asri benar-benar tidak percaya apa yang sedang dilakukan teman baiknya itu. Tiba-tiba ‘Asri teringat kata-kata rakannya, Nasruddin. “ ‘Asri, kau janganlah terlalu memberi kepercayaan penuh 100 % terhadap Fauzan. Kau sendiri tahu sikapnya. Dia tu kan playboy! Aku harap kau tidak menyesal dengan apa yang kau lakukan sekarang ini. Jangan sudah terhantuk baru nak terngadah! “. Tapi sikap ego ‘Asri yang amat tinggi dan ingin backing kawan , akhirnya seakan-akan memakan diri sendiri !
‘Asri sedar, dia tidak mempunyai badan yang tegap seperti yang dimiliki oleh Fauzan , untuk melakukan sesuatu. Untuk melindungi buah hatinya. ’Asri juga sedar dia terlalu bodohkurang pandai dalam memilih kawan. Dan dia turut tidak kurang pandai dalam pelajaran. Jika dibandingkan dengan keistimewaan yang terdapat pada Fauzan, Sungguh jauh. Jauh pinggang panggang dari api. Bak langit dan bumi! Hanya cacian kepada diri sendiri sahaja ketika itu. Berterusan memaki diri sendiri. Terasa hatinya seperti dimamah dengan rakus. Sakit matanya melihat mereka berdua. Kalau boleh, ‘Asri mahu matanya dibutakan tika itu juga!

Tiba-tiba terdengar laungan azan. Lantas mimpi ngeri itu dimatikan. Lenyap. Namun masih kekal di sanubari 'Asri. ‘Asri pantas bangun. Menyeka dahinya yang dilumuri dengan peluh. Kelihatan tercungap-cungap . Bantalnya kelihatan basah akibat deras peluh ‘Asri tadi. ‘Asri segera melihat jam dinding yang berbentuk segi empat yang dihiasi dengan warna biru laut. “Pukul 5.50 pagi”, ‘Asri bermonolog. ‘Asri terkenang peristiwa itu tadi. Sungguh menakutkan!

“ Ya Allah, kau selamatkanlah hubunganku bersama Afiqah. Kau jagalah hubungan kami. Ku mahu bersamanya senantiasa. Di hati. Di mana-mana tempat yang dikunjunginya (kalau boleh). Ya Allah, pada-Mu ku meminta, ku merayu, perkenankanlah doa hamba-Mu ini”, pinta ‘Asri sambil menangis teresak-esak setelah solat Subuh. Dibiarkan ombak laut mata menghempas pantai pipinya. Bersungguh-sungguh ‘Asri memohon, bermunajat kepada Tuhan Yang Esa. Ini bermakna ‘Asri mencintai Afiqah dengan ikhlas. Tulus kalbunya. Dan ‘Asri juga tidak mahu ada orang ketiga, keempat mahupun kelima dan nombor seterusnya untuk berusaha menghancurkan hubungan mereka. Diharapkan berkekalan sehingga perkahwinan antara mereka terlaksana dan utuh sehingga akhir hayat. Amin! Seperti utuhnya cinta antara Shah Jehan dan Mumtaz dalam sejarah pembinaan Taj Mahal.

‘Asri beria-ria tidak mahu peristiwa hitam itu berlaku dalam dunianya lagi. TIDAK SESEKALI!
Sungguh!

Sejak detik kelam itu, ‘Asri semakin merenggangkan hubungannya bersama Fauzan . Sebagai langkah berjaga-jaga.Berhati-hati memilih rakan.
Sesungguhnya, malang tidak berbau!

~ Tamat ~