Monday, February 8, 2010

BAD SUNDAY!! { NOT BAD AT ALL....}


I'd 2 words to describe bout today (actually to guys duty on morning)...n thats absolutely gonna be... F*#KING MORONS!!

Ari ni (Ahad) aku shift petang, 4.30 smpai kol 1 pg...hu5. Mane taknye , dtg2 jew kat TESCO tgk rmai cstmr , bese lar awak... week day, SHOPPING TIME!! Dak pg ari ni cam sial jew coz tak wat kje...bukan pew..dowg juz dtg susun troli... which troli dak2 ptg yg susun smpai lewat mlm!! Abes tuh, sape yg nak carik troli tu balek?? Dak2 ptg?? F#^K la weyh!!

Semalam aku dtg kol 12 tgh/ari tp kje settle jew cam bese... pnat jugak!! Leh jew wat kje tuh!! Korang tak pk kew hah?! Kalo ari2 camni, leh mati jugak (aku rase) ... amboi lebih2 pulak Asyraff nie . ALAMAK TERLEBIH SUDAH!!

Engatkan dtg2 leh relax ckit tp...harapan tinggal kenangan! Kenangan yg memilukan! Hu5... Dtg2 da kne wt kje. Korang engat kami ni ape jew?? ROBOT?? Geez!! Even kalo robot pon , mst breakdown sistem dalaman diye jugak kalo kje non-stop working!! Eceh2 ayat Asyraff ni.. nak bez jew..padehal leh jew rest.. WEK!!

Yg bez+terharu kalo kje di department nie ialah time sume troli abes kat atas... kompom Manager Besar TESCO, Magendren akan tolong kite orang. Selaen tuh, Ms. Julia a.k.a Manager Customer Service turut turun padang.. Perghh!! Tacing la pulak ..hu5. Dowg tak marah pon kat kiteowg coz dowg taw kje cart boy ni mmg memenatkan . Hah!! Bwu korang taw, langit tu tinggi ke rendah!! So jgn pndang rendah kat dak2 cart boy... coz kite owg mmg berdedikasi n berwawasan ...hahaha (gelak bangga).

'bout 6 lebih, ntah cmne ntah aty aku leh tergerak nak g susun troli kat atas. Lps da susun s, aku pon nak turun cam bese untuk amek troli yg bersepah kat bawah tuh...tapi....sumthng incident happened to me.. 1st & last.. i hope!! I'D STUCKED IN LIFT! ALONE!! Huh5... ololo cian Asyraff. Tapi aku relax jew.. takde lar aku nak menggelaba nanges +meraung+meroyan ... pew engat aku CUAK?! Amboi ckp besaq nmpk. Takde lar... aku maen2 jew ar, ade lar cuak jugak...ckit jew...seciput jew...hahahaha... Then aku call Afif, ckp kat diye yg aku ni stuck dlm lif. Maybe Allah wanna give me rest after all i'm too struggle in works ...wek!! Bless to one n only God, ALLAH! Allah knows what gud for me...INDEED ONLY ALLAH KNOWS THE BEST!!

Tibe2 fon aku berdering, 'Owh owh so much for my happy ending...'. Aku tgk kat skrin fon...its my sweetheart's message... Well she asked me, " what u dooing?" ...Cam taw2 jew penggera kecemasan aku berbunyi... ade ape2 ngee~.. InsyaAllah , ade jodoh..AMIN..

Lame gak aku spend time dlm lif tuh, tp aku tetap cool jew plus ensem slalu..[ smbil tersenyum lebar..=) ] . i dun know what to do... juz kept listened musicz n messaging wif my sweetheart
..but she at home juz now (7.40 p.m) coZ followed her mom to religion class.. for muslimah only.
See what i'm told u all ... she always ther for me! Yey! Ting3 8D... Thnx syg!! I MIZ U, LOVE!

Kol 8 aku dikeluarkan dri perot lif... Alhamdulillah.. then teros g solat mgrb. Pas solat..aku g smbg kje ckit..lalalala... then solat isyak. Perot da lapar lar , awak! (Mne taknye , dok dlm lif tuh hmpir 1 jam lebih, huhuhu). Mule2 rse nak mkn aiskrim then trnmpk owg nga mkn pau. Oleh kerana da terlalu mengidam, aku g Pak Hailam Kopitiam. Pau kat citu murah jew..RM 1 jew.. Time aku nak byr , Ms. Julia dtg amek wet aku coz diye nak belanja.. let it go , Asyraff!

Pas mkn,, smbg kje lg.. pastu tekak aku pulak haus, aku mmg tak expected brother tu nak bg aku air coz mase tuh aq juz tnye diye, 'tak tgk bola ke mlm ni??' .After that diye bg aku air..lgpown air tuh kalo aku tak amek, diye akan buang! Rezeki da dpn mate , awak!! Amek jew lar..

Alhamdulillah, ari ni rezeki aku murah.. moga2 ia berkekalan dan berterusan.. AMIN..


Kol 1 pg, kje kiteowg da siap, camni lar bwu kje namenye ...takde lar asyik nak lepak jew... aku pon lepak jugak tp kje kne lar siap dlu... Then we all decided nak tgk bola kat 'pntu gerbang bt.16' .Match between C HELL SEA VS AR-SENGAL... N da result is C HELL SEA WON BY 2-0...hu5. Twice goals from Drogba to put the Blues back on top of the Premier League. ... DAMN IT!!


P/s : # Thnx to Ms. Julia coz supported me ...

# Thnx to all my frenz coz helped me...

# Thnx to my sweetheart coz concerned a lot 'bout me.

2 comments:

hariz said...

komen..komen..
komen...

asyraff said...

hariz : hahahahaha