Wednesday, February 24, 2010

BEZ~

Ari ni aku lepak-lepak dengan Afif, pergi wayang kat Brem Mall.

Yew lar , da lame aku tak pergi tengok wayang..hu5, so when i got diz amazing chance, i'd to appreciate it too much.

Walaupun cite ni da lame ditayangkan, like i'm told u juz now, ni adalah peluang aku yang terbaik wok coz busy bangat dengan kje lar, awak!

Kiteorang tengok cite ....




Sinopsis : Cite ni mengisahkan seorang remaja yang tidak mengetahui sape bapak dia yang sebenar ( coz bapak dia adalah dewa air, kne tinggalkan dia mase umo 7 bln ), even diri sebenar dia ( hero ni ). Bla3...

Antare part yang bez dalam cite ni adalah mase dorang pergi ke dunia smula untuk menjalani misi yang amat penting iaitu mencari 3 pearl demi mencari ibu Percy Jackson sebagai trade in bolt Zeus yang hilang. Sumone menuduh P.J yang mencurinya. Cian dia, tak pasal-pasal kene tuduh,hu5.

First place, kat mne ntah, aku lupe lar, tapi yang aku ingat name orang tuh 'mak cik elm', kat citu , dorang berlawan dengan Medusa, pompuan yang berambut ular coz kene sumpahan oleh ibu Athenna. Athenna heroin dalam cite ni. Kuasa Medusa ni ialah pabile orang tengok mate dia, suddenly turn to stone..hu5 cam Si Tanggang pulak.

2nd place, Perthenon,Nashville ( teringat kat Najib Nashruddin,hu5, my fren ). Kat citu dorang kene lawan pulak dengan hydra ( seekor naga yang berkepala 5, tapi akan bertambah 2 kali ganda pabile dipotong ). Tup-tup, hydra tuh jadi new replica, hahaha, coz dia usha pale Medusa. Hah,kan senang, xyah nak susah nak wat patung naga BESAR-BESAR. Free jew dia bagi.

3rd place (last place), LAS VEGAS!! Hu5, beznye.... kat citu dowang dihidangkan dengan muffin teratai warne pink, sambil kedengaran lagu Poker Face from Lady Gaga dan Tic Tok from Keisha. then bla3...

Paling x leh blar gilew, mase da jumpe sume pearl tuh, dowang kene g Hollywood di mane tempat untuk berjumpe Hades ( cam iblis lar, Neraka ). Hahahaha..leh pulak neraka ade advertise board BESAR, dia tulis 'HELL' ( ala2 besar HOLLYWOOD ). Pastu nak pergi, neraka naek sampan, awak!! hahahahaha...leh pulak camtu. Tapi mmg kagum lar dengan cgi dia, dia wat HELL tuh cam real, terbakar sane, terbakar cini, ade roh-roh panggil.. memang ngeri lar,, tapi en, jgn la taksub sangat coz NERAKA LEBIH DASYAT DARIPADA TU.... MALAH KITA TAK PERNAH PON TERBAYANG AKANNYE...

Tu je la serba sedikit, kalu tulis panjang-panjang leh jadi novelis pulak aku ..hehehehe ( perasan jew Asyraff ni... )

Rate : 4 out of 5

Thats all... keep in touch... c ya..

2 comments:

bieyla_znur said...

hmm...mcm best je cite nie...nak tgk tp x de owg nak tmn...hahaha

asyraff said...

bieyla_znur : cian dye.. nak tgk kew o xde duit..hahahha