Wednesday, April 28, 2010

Kenape Mesti Aku, Ya Allah?!



Selama seminggu ini, insyaAllah, blog ini tidak akan di-update kerana mood aku telah hilang. Lenyap ditelan di litar. Harap-harap mood keceriaan aku akan kembali sinar pada minggu hadapan. I hate myself!*keluhan yang kuat*

Adakah lahirnya aku di muka bumi yang indah ini hanya sekadar menjadi 'bebanan' kepada keluarga? Kepada semua orang disekeliling aku jua? Mengapa diriku, ya Allah? Kenapa mesti aku?! Adakah salah ibu mengandung?

Tidak! Salah dirimu wahai Asyraff!!!

Ya Allah, ampunilah dosa-dosaku, wahai tuhan Yang Maha Pengampun(Al-Ghafur). Kasihanilah hamba-Mu ini, wahai tuhan Yang Maha Mengasihani(Al-Rahim).

Kepada anda yang sedang membaca entri ini, doakan kejayaan aku di dunia dan di akhirat juga tidak ketinggalan. Lebih-lebih lagi pada minggu hadapan aku akan repeat test JPJ. AMIN...

Moga-moga ada hikmah disebalik kegagalanku ini.

Maafkan kesilapanku yang selama ini pernah menyakiti hati si pembaca yang memiliki hati yang suci.... Maafkan aku :'(

7 comments:

syazwana said...

relax bbe , you can do it ! byk2 berdoa okay . btw , doakan aku skali , mggu depan aku test JPJ jugak . :)

Nur Hidayah Yahya said...

ala baru fail sekali.that's not d end of d world kan.tapi bila dah fail sekali mesti 2nd time lg berhati2.good luck oke!

dakgmOk said...

kiasan hidup ibarat roda,
kekadang di atas,
kekadang di bawah,
kekadang di atas semula,
redha dan syukur atas kehendak-Nya,
itu lah tanda kasih sayang kita..

:)

Gud luck, i knw u can do it!..tol cm k.dyh ckp,,its not d end of d world!
aja aja fighting!!!

(^__^)V

Anonymous said...

kegagalan itu bukannya penghujung sesuatu ! biarpun ianya pahit, bersabarlah wahai teman.

:)

Anonymous said...

"Kenape Mesti Aku, Ya Allah?!"

kenapa mesti engkau?
sebab engkau hamba yang dipilih untuk dugaan-Nya.
jangan mengeluh.
bersyukurlah kerana engkau yang terpilih.

:)

alarmshark said...

woiii!!!
aku da ajar ko byk kali pe!!!
pakcik tu pn da ajar byk kali pee!!!
aduyaii ko ni...
handbrake!handbrake!handbrake! woii!! tarik laa!!! clutch tu lps sket2 sambut dgn minyk!! haihhh!!
test lagi skali ngn aku..!

asyraff said...

syazwana : insyaAllah berjaya..

Nur Hidayah Yahya : thnx,,,harap2 gitu la...

dakgmOk : time kaseh,,huhuu...terharu

Anonymous : insyaAllah akan ku bersabar


Anonymous : betol2...aq telah dipilih oleh Allah...untuk menjadi hamba-NYA yang lebih beriman..AMIN

alarmshark : sigh...nnt aq test ngn ko,k?